понеділок, 21 листопада 2011 р.

Вибір товару (частина 2). Аналіз ринку та контрольна закупівля товару

Минулий раз ми почали розглядати алгоритм "щастя", який дозволить створити конкурентний, якісний, а головне той товар який буде продаватися. Алгоритм налічував 5 наступних кроків:
  1. Вибрати сайти на яких поставники пропонують свій товар;
  2. Скласти список з товарів які Ви вважаєте є унікальними для Вашого ринку (міста, району, області, країни);
  3. Провести дослідження ринку;
  4. Закупити товар;
  5. Почати його продавати.
Перші два були розглянуті минулого разу. Сьогодні ми поговоримо про дослідження ринку та закупівля товару (пункти 3-4)...
Аналіз ринку

Не зважаючи на те що назва здається складною, а для більшості і туманної, "аналіз ринку" це дуже проста річ. Ну принаймні на тому рівні який зараз потрібен нам його провести дуже легко самі в цьому переконаєтесь. Для його проведення буде необхідно:
  • Пів дня (день) вільного часу;
  • Банківська платіжна картка якою можна розраховуватися в інтернеті;
  • Вільні ресурси в розмірі десь 200-500 грн (до 100 у.о.);
  • Перелік товарів які були відібрані на минулому кроці.
Якщо всі інгредієнти зібрані, приступаємо до реалізації аналізу. Короткий план дій такий:
  1. Створюємо Веб-магазин;
  2. Виставляємо туди товар;
  3. Рекламуємо магазин;
  4. Оцінюємо кількість людей які ініціювали процедуру купівлі.
Одразу слід зауважити, що звісно ми не будемо нічого ще продавати, тому що товару елементарно нема у наявності. Та і СПД ще може бути не відкритий. Тому ми лише створимо "фейковий" магазин. І коли клієнт буде натискати на кнопку придбати йому буде показаний напис що товару наразі нема на складі але можна лишити адрес і магазин проінформує його про наявність товару. 

Відкриття "фейкового" магазину

Найпростіший спосіб відкрити магазин скористатися послугами сторонніх фірм які розробили прекрасні і головне готові рішення для цього. Все що Вам лишилось це зареєструватися та почати використовувати вже готове рішення. Принаймні дві платформи які б я міг порадити:
За відкриття магазину в Укоз системі (перший сервіс) доведеться заплатити. Вартість відкрити у них магазин десь 5 у.о. на місяць. Як на мене це не велика платня, для тесту місяця вистачить більш ніж, але цей варіант менше функціональний ніж другий (Шоп Скріпти) який можна організувати безкоштовно (з певними обмеженнями) і на мою думку в плані магазину надає НАБАГАТО більший функціонал. Мій вибір однозначно за останнім.

Вибравши платформу, створивши магазин і розмістивши на ньому товар, переходимо до третього пункту...

Реклама магазину (товару)

Для реклами товарі слід застосовувати лише перевірені та надійні варіанти. Тому звертати увагі слід лише на магнатів рекламних послуг, таких як:

  • Goolge;
  • Yandex.
Мені особисто більше подобається використовувати систему реклами від Гугл. Для цього необхідно мати обліковий запис Гугл. Адреса системи реклами зазначених сервісів наступні:
На місячну рекламну кампанію і варто виділити максимально всі кошти які були відкладені на аналітичний звіт. Саме тепер можна отримати реальну кількість покупців які куплять товар за встановлену ціну!

PS: звісно процес створення магазину та використання рекламних засобів сама по собі тема яка заслуговує дві окремі статті, які обов'язково колись будуть тут надруковані, та поки обмежимось лише загальними лінками

Закупівля товару

Закупівля товару слід робити ЛИШЕ після отримання позитивного результат під час аналізу. Тобто коли буде гарантія що товар будуть брати по ціні яку запрошено і в достатній кількості. Про ціноутворення варто буде поговорити окремо!

На 99% магазинів які були вибрані товари минулого разу приймають PayPal це значить що доведеться принаймні зробити собі акаунт у цій платіжній системі. Але прийом невеличких платежів (на першу закупівлю вистачить).

Під час цього процесу слід звернути увагу на такі особливості:
  • Час за який товар буде доставлений;
  • Якість товару після доставки (якість, стан, упаковка, документи).
У наступній статті ми поговоримо про деякі зазначені кроки більш детально і ґрунтовно, та можливо перейдемо далі...

Немає коментарів:

Дописати коментар