неділя, 13 листопада 2011 р.

Початок і приготування бази

Одного дня я вирішив зайнятися бізнесом. Не просто зайнятися, а будучи надихнутим книгою Тімоті Феріса з сумнівною назвою  «Как работать по 4 часа в неделю», зробити бізнес такий який би геть не тягнув з мене витрати у часі і в той самий час приносив стабільний прибуток. Що з цього вийшло і можна буде прочитати на сторінках цього блогу. Тож почнемо

Першою ідеєю. Було створення веб-магазину в якому б я продавав китайські товари. Бізнес ідея доволі просто. Закупаємо цікавий і головне унікальний продукт який не продається у нашій країні на сайтах постачальників і реалізовуємо з націнкою у 200, а то і 300 % у своєму Українському магазині.

Що ж потрібно для того щоб відкрити свій магазин? Не так вже і мало:

  • СПД (суб’єкт підприємницької діяльності) який має право вести подібну діяльність;
  • постачальник який буде присилати та надавати товари;
  • власний сайт (домен + сайт) магазину;
  • продумана система оплати товарів та доставки їх кінцевим споживачам;
  • рекламна кампанія вашого нового магазину.
Сьогодні у статті ми трішки зупинимось на першому пункті з цього переліку. А саме, на СПД який Вам необхідний для відкриття магазину, без якого всі ваші дії (якщо вони будуть) є не законними і тому це дійсно є самим головним.


Відкриття
Оскільки як я вже казав, бізнес я будую на схемі з мінімальними затратами часу то і відкриття СПД я довірив аутсорсу. Сьогодні це не складно і по шукавши не довго, я зупинився на сайті: http://chb.com.ua/ (територіально вони розташовані біля аеропорту Київ). На жаль зараз за певних причин я переходжу на іншу організацію яка забезпечує бухгалтерію аутсорсинг, але ця точно дає хоч і трішки дорожчий, але гарантований і якісний результат. Мені вони зробили все чесно і якісно! Вартість реєстрації СПД у 2011 році становить 1500 грн, що досить не дорого.
Також реєструючи СПД у цій фірмі надається консультація з приводу того як варто починати вести свій бізнес. Що мені також було в нагоді. При реєстрації необхідно чітко роз'яснити як саме планується вести бізнес і якою діяльність будете займатися, це потрібно для того щоб Вам при реєстрації у перелік видів діяльності яким буде займатися СПД внесли те що Ви бажаєте, оскільки СПДшники мають право займатися лише певними видами діяльності які були вказані при реєстрації (!).


Податки
Далі слід зауважити що кожен місяць доведеться сплачувати податки (зараз це приблизно 342 грн в пенсійний фонд та біля 40 грн єдиний податок), тобто десь 400 грн на місяць. Сплачувати потрібно до 20ого числа кожного місяця. Для того щоб не забувати про сплату податків, вміти вірно їх сплатити можна укласти з організацією яку я назвав вище так званий "абонентський договір", який обійдеться у 80 грн в місяць, але позбавить Вас абсолютно всіх проблемних запитань, оскільки вони будуть вирішувати їх за Вас і самі будуть сплачувати податки, головне їм вчасно платити =).

Ітог:

  • Відкриття СПД: 1500 грн (+150 грн довіреність у нотаріуса на відкриття СПД від Вашого імені)
  • Щомісячні податки: 400 грн. на місяць
  • Обслуговування СПД: 800 грн. на місяць

Ось ми вже і маємо першу цифру яку потрібно щоб майбутній магазин почав окупати: 1200 грн. на місяць
У наступних статтях ми підемо далі і поговоримо про наступні складові магазину



Немає коментарів:

Дописати коментар